UNDERMENU

Artikler om hunde

Hund   Læs en af de mange dybdegående artikler om hunde
» Læs artklerne  

Artikler om katte

Læs en af de mange spændende artikler om katte                   » Læs artklerne
Kat  

sitemap

Nissebandens dyrlæge

Nissebandens dyrlæge

 

Indimellem bliver man ud af det blå bedt om at gøre noget, som ikke direkte har noget med ens daglige arbejde at gøre.  Det kan spænde vidt og er som regel interessant eller spændende. 

For efterhånden mange år siden blev jeg bedt om at sundhedschecke deltagerne i EM for hyrdehunde på Kongenshus Hede. Den dag lærte jeg, at hyrdehunde generelt har meget tandsten, og at hollændere ikke går så meget op i at have deres hundes papirer i orden. Da mit arbejde var overstået, så jeg på dysten mellem de bedste hyrdehunde i Europa. Det var utroligt, hvad hunde og ejere kunne gøre sammen. Det var interessant at se, hvor store forskelle der var blandt deltagerne. Nogle hyrder var meget gestikulerende, mens andre var stille og rolige. Nogle hunde var meget aktive, mens andre økonomiserede mere med kræfterne. Det er noget, der varmt kan anbefales, når en sådan dyst forhåbentligt engang kommer tilbage til området her. 

Et lignende arbejde havde jeg i 2006, da der var verdensmesterskab i schæferhunde i Randers.  Kommunikationen med nogle af deltagerne var vanskelig og det ikke altid på grund af sproget. Den daværende verdensmester, en tysker, mente ikke, at hans noget truende hund skulle have mundkurv på, mens jeg undersøgte den. Efter en mindre diskussion, hvor jeg var lige ved at insistere på at både hund og ejer skulle have mundkurv på, bøjede han sig. De gik hen og blev verdensmestre igen. 

For omkring 10 år siden var der en periode, hvor jeg regelmæssigt blev bedt om at komme ud og kigge på landbrugsmaskiner, som skulle ekporteres til Norge. De norske importmyndigheder krævede, at maskinerne blev rengjort og desinficeret med et bestemt middel, og at der skulle foreligge en attest derpå. En eller anden et eller andet sted havde besluttet, at attesten skulle underskrives af en dyrlæge. Så bevæbnet med mit stempel og en hvid handske bevægede jeg mig ud blandt traktorer, gyllespredere og mejetærskere for at inspicerere de som regel ubesmittede maskiner. I 2003 blev dyrlægerne desværre frataget dette embede. Det var dejligt at blive luftet en gang imellem. 

Det allersjoveste var i efteråret 1988, da jeg var med ved indspilningen af en episode af Nissebanden i Grønland. Jeg arbejdede dengang i Værløse, og en af vores klienters slædehunde skulle bruges i episoden. 

Alle optagelserne i hytten på Grønland foregik i et studie i TV-byen i Søborg. Historien gik ud på, at en slædehund brækkede et ben og var bevidstløs (bevidstløsheden bestod i, at jeg bedøvede hunden) og at Skipper skulle give den en helbredende forbinding på. Det hele skulle ende med, at hunden begyndte at vågne i takt med, at sangen sluttede og sløjfen på forbindingen blev bundet. Det lyder simpelt, men det tog en hel dag. Jeg skulle vise Lunte, hvordan man bærer en hund over en hængebro, et par af skuespillerne glemte nærmest konsekvent deres replikker, og der opstod forskellige, tekniske problemer. På et tidspunkt blev det ved en afstemning blandt det tekniske personale besluttet, at de for første gang i DRs historie (blev der sagt) ville springe en kaffepause over for hundens skyld. Til deres ære gik de kaffetørstige til frokost.  Efter frokosten bedøvede jeg hunden igen med en lettere bedøvelse, viste Skipper, hvordan man nogenlunde binder en nisseforbinding og forsikrede en nervøs intruktørassistent om, at hunden ikke vil bide Puk i ansigtet under opvågningen. 

Bemærk, hvis I ser episode nr. 17 på lørdag, at Puk har helt styr på hunden, mens den vågner. Hvad man ikke ser er den skrækslagne instruktørassistent, der bider sine negle helt ned ude i kulissen. 

Til slut tog jeg fra kulissen imod hunden fra Inuk, gik ned ad den trappe, der førte op til ”hytten”s dør og ventede sammen med hundens ejer, mens den vågnede op. Derfra kunne vi høre instruktøren Per Pallesen og skuespilleren Flemming Jensen planlægge den næste dags optagelser, hvor Finn Nielsen skulle falde ned til søløven Luffe i dens vandbassin. De havde gået og bildt Finn ind, at søløver, når de bliver forskrækkede, angriber menneskers ædlere dele. Da vi var i gang med at trække en omtumlet hund ud til bilen, kunne vi høre Per Pallesen bede en regissør om at hænge en skridtbeskytter i Finns skab til næste dag. 

En god instruktør ved, hvordan man få det bedste ud af sine skuespillere. Jeg synes, at Skipper så virkelig rædselsslagen ud, da han faldt i bassinet.

 

 

 

PRODUKTER FRA
                      DYRLÆGEN


Royal Canins Veterinærprodukter er fremstillet specielt til behandling af sygdomme hos hunde og katte. Se på tilbud.