UNDERMENU

Artikler om hunde

Hund   Læs en af de mange dybdegående artikler om hunde
» Læs artklerne  

Artikler om katte

Læs en af de mange spændende artikler om katte                   » Læs artklerne
Kat  

sitemap

Flyvestation Karups Hundeskole

Siden 1997 har dyrlæge John Dee været leder af centralklinikken ved Flyvestation Karups Hundeskole. Hunde og hundeførere bliver trænet her for at arbejde i hele det danske flyvevåben. Yderligere bliver nogle af hundene og deres førere sendt ud for at bevogte andre af Forsvarets tjenester. For nylig har skolen fået som opgave at hjælpe med træningen af nye rekrutter til Siriuspatruljen.

I de seneste år er Hundeskolen begyndt at uddanne såkaldte "kombihunde", som bliver sendt ud på opgaver i krigssituationer (patruljering, lokalisering af vejsidebomber osv.). Det er blandt andet John Dees opgave at lære hundeførerne førstehjælp til hundene i krig.

Hundene, langt størsteparten af racen schæferhund, er enten købt ind som voksne eller som hvalpe. Alle skal gennemgå mentaltests, sundhedsundersøgelse og røntgenundersøgelse for at udelukke ryg-, hofte- og albueledsproblemer. Hvis de bliver optaget, skal alle hunde undersøges af en dyrlæge fire gange om året. Dyrlæge John Dee er på Flyvestationen en gang ugentligt for at rådgive hundeførerne og for at undersøge og behandle hundene.

Det er et spændende liv med gode, trænede folk, der arbejder med hundene. Hundene arbejder hårdt, og det kræver konstant opmærksomhed fra både militærets og dyrlægens side at holde dem i god fysisk og mental form. Når hundene, som er trænede på Flyvestation Karup, deltager i internationale konkurrencer, klarer de sig på en måde, som beviser, at de er nogle af de bedst trænede i verden.

Desuden har dyrlæge John Dee tilsyn med Skats narko- og pengehunde samt Midt- og Vestjyllands politihunde. Dette er blevet portrætteret på TV2s populær serie Elitehundene.

 

  Dyrlæge John Dee underviser Siriusrekrutter

 

   

Dyrlæge John Dee underviser Siriusrekrutter 

 

  Kiropraktik på tjenestehund

 

 

  Kiropraktik  

Hunden får selen på

Hunden hejses op

Modstrøms hydroterapi

Hunden får selen på

Hunden hejses op

Modstrøms hydroterapi

 

 

PRODUKTER FRA
                      DYRLÆGEN


Royal Canins Veterinærprodukter er fremstillet specielt til behandling af sygdomme hos hunde og katte. Se på tilbud.