Freja er en et år gammel AmStaf som blev overfaldet af en anden hund. Den kom til klinikken i en livstruende shocktilstand. Efter en intensiv shockbehandling var den så stabil, at vi kunne begynde at koncentrere os om bidsårene, der var spredt ud over hele kroppen.

Sårene var fyldt med sand, krøyerkugler og jord. 

Alle hår omkring sårene blev klippet væk for at formindske forurening af sårene med bakterier. Det krævede en holdindsats for at minimere bedøvelsestiden. Et hold klippede sårene, det andet rensede dem med hydropulsterapi og det tredje styrede bedøvelse, monitorering af Frejas tilstand og væskebehandlingen.

Den næste dag blev Freja bedøvet igen for at blive opereret. Sårene blev befriet for dødt/såret væv, dræn blev lagt og sårene lukket. Det tog lang tid at lukke alle de dybe sår, idet de skulle sys i flere lag.

 

 Hydropulsterapi  Frejas forben er gennemtygget
   
 Tre hold arbejder på Freja  Freja er lappet sammen. Latex dræn er lagt i sårene.
   

 

Freja blev sendt hjem med forudsigelsen om, at sårene under armhulerne sandsynligvis ville gå op. Det skyldtes, at der var skåret meget af det dårlige væv væk, og der derfor var meget træk på sårkanterne p.gr.a. forbenenes bevægelse.

Sårene under armene gik op 4-5 dage senere. Vi valgte at anvende en ny teknik, hvor man ved hjælp af nylonløkker og sterile snørebånd kan holde en forbinding på steder, hvor det ellers ikke er muligt at lægge en forbinding.

Snørrebånd i huden

 

Det lykkedes. Efter to-tre uger var sårene helet op indefra næsten uden tegn på arvvæv. En stor del af æren går til Frejas ejer, som plejede og passede sårene flere gange daglig i en måneds tid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRODUKTER FRA
                      DYRLÆGEN


Royal Canins Veterinærprodukter er fremstillet specielt til behandling af sygdomme hos hunde og katte. Se på tilbud.