Sondefodring

 

Holly, en et år gammel Maine Coon hunkat, er meget forkølet og har vejrtrækningsbesvær, da hun bliver præsenteret på klinikken. Hun kan ikke lugte sin mad og vil derfor ikke spise. Der er en ting til: hun er drægtig.

Hun får antibiotika og væske, og vi håber på, at slimen i svælg og lunger vil løsne sig, når der bliver rettet op på hendes væsketab. Problemet er, at der ikke er megen tid at tage af. Katten skal have ernæring, ellers risikerer hun at miste killingerne og selv at gå til.

Dagen efter beslutter vi at bedøve Holly og lægge en spiserørssonde i hende. Sonden bliver fæstnet med tape på Hollys ryg, hun bliver sendt hjem og hendes ejere informeret om, hvordan de skal sondefodre hende.

Holly får det bedre med det samme. Hun begynder at tage på og får mere energi. Efter ti dages behandling med antibiotika er hun frisk nok til at spise selv og sonden bliver fjernet. Inden da fødte hun to smukke killinger.

Der er mange fordele ved en spiserørssonde. Først og fremmest kan hunden eller katten være hjemme, da sonden er meget nem at håndtere for ejeren. Dyret kan sagtens begynde at spise normalt, mens sonden er i, og så kan den, som i dette tilfælde, redde liv.

 

 

Hollys killinger

 

Kozmo 12 ½ uge gammel

 

Wonda 12 ½ uge gammel

Kozmo

 

Wonda

PRODUKTER FRA
                      DYRLÆGEN


Royal Canins Veterinærprodukter er fremstillet specielt til behandling af sygdomme hos hunde og katte. Se på tilbud.